Манолова остава зам.-председател на парламента

Манолова остава зам.-председател на парламента | StandartNews.com

София. Мая Манолова остава заместник на председателя на парламента Михаил Миков. Народното събрание отхвърли искането на ГЕРБ за освобождаване й.

За оставката на Манолова гласуваха 106 народни представители с "против", 57 гласа бяха "за", а само един се "въздържа".

Повече от три часа отделиха депутатите, за да спорят дали Манолова има място в парламента или не.

Не моята личност и моето поведение вчера възпламениха политическа партия ГЕРБ, а Законът за МВР. Това каза заместник-председателят на парламента Мая Манолова, цитирана от "Фокус", по време на дебатите.

„За втори път в рамките на този парламент ПГ на ГЕРБ внася искане за освобождаването ми. За втори път заставам на тази трибуна, за да отговарям на тежки думи и обвинения. Първият път се отнесох изключително отговорно – прочетох десетки стенограми, анализирах критиките на опозицията, включително своето поведение. Отговорих точка по точка, запетая по запетая при предното искане", каза още тя.

„Как съм водила пленарното заседание и какво съм говорила абсолютно, неинтересува ПГ на ГЕРБ. Искат ми оставката за водене на две пленарни заседания, като на 7 май не съм говорила от парламентарната трибуна и не съм участвала в неговото водене. Дали изобщо водя пленарните заседания не интересува вносителите. Ще има и други искания за оставка, когато има приемане на други закони, които не са удобни за ГЕРБ, както е случаят със Закона за МВР", посочи още Манолова.

Лидерът на БСП Сергей Станишев защити своята колежка с думите: „Ясна е целта на тази дискусия. Не са упреците към Мая Манолова. Мая Манолова си върши работата като народен представител, като заместник-председател на парламента. Тя има подкрепата на Коалиция за България и ще я има и занапред. Тази дискусия и искането на оставката изразява философията и разбирането на вашия лидер, който казва – работа на опозицията е да пречи".

„Майче, не се притеснявай, любов моя, камъни се хвърлят само по дърво, което ражда плодове. И тя не е мъжко момиче, тя е просто пич", каза Кирил Добрев от БСП от пленарната зала. 

Припомняме, че вчера избирането на председател на временната комисия, която ще разследва срещите на президента с представители на ЕРП-тата, разгневи опозицията от ГЕРБ и тя поиска оставката на Манолова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай