Манолова в атака: Няма да угодим на ИТН

И тя поиска кабинет с третия мандат

Манолова в атака: Няма да угодим на ИТН | StandartNews.com

Ще положим всички усилия да се сформира правителство с третия мандат. Това каза в декларация от името на група председателят на ПГ "Изправи се БГ! Ние идваме!” Мая Манолова. Според нея трябва крачка назад от партиите, за да направи крачка напред България.

"Време е да се вземем в ръце. Това е Народното събрание, не е детска градина, не е махленска сбирка, не е шоу програма. Цяла България ни гледа. Хората очакват решение на проблемите си, очакват стабилно правителство, а не партийни сглобки и не хора без опит и без подготовка, начело на държавата. Не може една партия да превръща българските граждани в заложници, за да удовлетвори партийния си интерес. 45-ото Народно събрание по желание на ИТН завърши за 9 дни, за да отидем на избори и те да получат повече мандати. Поздравихме ги за победата, макар че беше ясно, че те нямат мнозинство. Сега сме в същата ситуация. 46-ото Народно събрание се тласка отново към разпускане след 20 дни живот. Отново от същата политическа сила. Ние обаче не искаме да угодим на втора такава прищявка. Трети избори за половин година не искат и българските граждани. Техният проблем не е да ходят на избори докато партиите, получат резултатите и партньорите, които са им удобни, техният проблем са ниските доходи, четвъртата вълна на ковид. Техният проблем е липсата на подкрепа за домакинствата и бизнеса, скока на тока, на парното, на водата, които изправят пред икономическо бедствие", каза Манолова.

"Тази декларация е повече призив към всички разумни хора в тази зала. Стига прищевки, стига небивалици и излагане пред хората. Стига шоу, излъчване на министър-председатели с телевизионни кастинги", каза още Мая Манолова.

"Кой стои зад маневрите по терена и по ръба на нервите на българските граждани?", попита още Манолова.

Според нея това не е ли груба злоупотреба с надеждите и очакванията на хората от площадите.

"Питате къде видяхме дългата ръка на ДПС и е време да отговорим - в разочароващата покана на ИТН към ДПС да участват наравно с партиите на протеста в преговорите. Тихомълком, през задната врата, което хората по протестите приеха като плесница през лицето. В координираната атака на ГЕРБ, ДПС и на ИТН срещу упешните министри от служебното правителство. Дългата ръка на ГЕРБ и ДПС е и в комисията "Буджака". Комисията, която след малко ще обсъждате. Комисия, която беше внесена с подписите на ГЕРБ, ИТН и ДПС и включена извънредно в програмата на парламента. Затова ли бяха протестите?", каза още Манолова.

Според нея няма да има гнездо на сокола в този парламент. "Единствената проява на разум е ИТН да подкрепи президента Радев за следващ мандат, като последният символ на протестите, с който не сте се подиграли. Ние ще положим всички усилия нашата парламентарна група, за да се сформира правителство с третия мандат, независимо от това на кого ще бъде даден той", подчерта още Манолова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай