Манолова в атака. Иска оставката на енергийния министър

Иска държавата да плати на бизнеса разликата в цената на тока

Манолова в атака. Иска оставката на енергийния министър | StandartNews.com

Виенски наблюдател. Така Мая Манолова нарече министъра на енергетиката и поиска оставката му заради безхаберието и бездействието спрямо увеличението на цената на тока за бизнеса.

Трябваше да има политическа воля и решимост да бъдат освободени ръководствата на държавните енергийни дружества. Ние настояваме и за оставка и смяна на целия състав на КЕВР, заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ” Мая Манолова в предаването „Седмицата“ по Дарик радио.

„Скокът на цената на тока ще доведе до фалити, ръст на безработицата, увеличение на цените на основните стоки и услуги. В енергийната борса се извършват спекулативни сделки. Определени търговци печелят милиони, а българският бизнес, болниците, детските градини и училищата плащат три пъти по-високи сметки”, допълни Манолова.

„Нужни са категорични действия по отстраняване на всички кадри на Борисов във високите етажи на енергетиката. Те са заложили мина, която ще взриви българската икономика”, каза още тя.

„Настояваме служебното правителство незабавно да подкрепи и бизнеса, и домакинствата за увеличените цени на ток, парно и вода за отоплителния сезон от 1 октомври до 31 март. Държавата да поеме разликата между прогнозната цена на тока за бизнеса, определена от КЕВР – 120 лв. и реалната цена – 240 лв. Това би струвало 150-180 млн. лв. месечно на бюджета”, подчерта Манолова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай