Манолова изригна срещу черните списъци: И наказателни лагери ли идват?

Юристката попиля Асен Василев и ПП за закона, с който се правят наказателни списъци

Манолова изригна срещу черните списъци: И наказателни лагери ли идват? | StandartNews.com

Онемях! Надминаха Борисов! Така изригна във Фейсбук Мая Манолова по повод, черните списъци, които властта ще прави със закон. Вчера стана ясно, че под шапката на идеята за "защита на националната сигурност от рискове за икономическата и финансовата система на държавата",  кабинетът на Кирил Петков ще прави наказателни списъци без съд и присъда и ще замразява пари и имущества по донос. Идеята е разписана в скандален проектозакон.

Не повярвах, че ПП и Асен Василев са способни на такъв закон за наказателните списъци. Но е факт и дано се вразумят и не го внесат в парламента, написа Манолова. И се възмути: „Как ще пишеш закон за частна ДАНС към МС, кротко наречена Консултативен съвет, за съставяне на наказателни списъци за бизнеса, партийни опоненти и всеки неудобен?!”

Как ще "браниш" националната сигурност, като нарушаваш фундаментални принципи в правото?! Как ще изземваш собственост без съд?! Как ще наказваш по доноси?! Що за право е това, г-н Василев?! Вие идвахте в Комисията по ревизията да свидетелствате. Разкрихме десетки схеми за милиарди, но не позволих да се пристъпва закона. Сега сте вицепримиер - накажете виновните и злоупотребявалите, но не като погазвате правото. Като юрист Ви призовавам - спрете да потъпквате Конституцията и уважавйте върховенството на правото! Защото след наказателните списъци какво следва - наказателни отряди? Частна армия? Наказателни лагери? Докато върнете ГЕРБ на власт?”, написа още Манолова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай