Македонски номера с тока. Демерджиев бесен

Спасяваме с генератори положението на границата

Македонски номера с тока. Демерджиев бесен | StandartNews.com

И токът влезе в опитите на РС Македония да не допуснат българи да се поклонят пред Гоце Делчев.

ВИЖ ОЩЕ: Потрес! Македонски граничари биха бивш депутат

Българи са имали проблеми на границата, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев, който е на чело на делегацията ни в РСМ, която се поклони на гроба на Гоце Делчев в църква „Свети Спас“ в Скопие.

ВИЖ ОЩЕ: Има ли спрени българи на границата? Министър Демерджиев от Скопие

Днес отбелязваме 151 години от рождението на големия български революционер и водач на ВМОРО.

Демерджиев заяви, че към момента няма точна информация колко български граждани не са били допуснати в РСМ, но е получил съобщение от колегата си Оливер Спасовски, че имало токов удар на граничните пунктове. За да няма такива проблеми в бъдеще България ще изпрати три генератора. Те ще бъдат дарени за трите гранични пункта още следващата седмица.

„Разбрах, че проблемите са продължили и след ръчната обработка на документите. Подобно поведение е неприемливо и то не съответства на нагласите и настроенията на нашите два народа, където няма сянка на каквото и да е негативно отношение и няма причина за подобен род провокации“, каза Демерджиев.

Той подчерта, че този едностранен проблем е направил много лошо впечатление. „Проблемът беше само навлизане в РСМ… Не е това пътят. Пътят, към който вървим напред е обединена Европа. А тя предполага стабилност, взаимно доверие и уважение“, посочи вътрешният министър.

Такива мерки за сигурност не са необходими. Отношенията между нашите два народа не предполагат такива драконовски мерки, на каквито сме свидетели, коментира още министър Иван Демерджиев.

Честването протича при изключително строги мерки от страна на македонските власти. Те предизвикаха дори протести от страна на местните медии в РС Македония.

„Сигурността означава всички, които искат да дойдат да могат спокойно да почетат паметта на Гоце Делчев“, подчерта Демерджиев.

„Взаимното уважение, което ние декларираме към народа на РСМ и каквото уверение получихме от министър Оливер Спасовски означава именно това: да се даде възможност на всички да дойдат и да почетат паметта на апостола Гоце Делчев“, заяви вътрешният ни министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай