Вторник,

Македонски министър с шокиращи думи за драмата на границата

От: Агенция Стандарт -
6364
Македонски министър с шокиращи думи за драмата на границата
A
A
A

Македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски определи вчерашните действията на силите на реда на граничния пункт с България като пример как действа една европейска полиция.

В събота ГКПП Гюешево-Деве Баир на практика бе затворен за желаещите да преминат границата, за да се поклонят пред саркофага на Гоце Делчев в Скопие. Срещу трима от тях има забрана за влизане в РСМ за три години. Те са глобени с по 300 евро и са им взети „800 евро за съдебни разходи”, пише БГНЕС. 

„Искам да поздравя и да отдам признанието си за професионализма и отдадеността на всички части на МВР за изключително добре свършената оперативна работа при гарантирането на сигурността при честването на рождения ден на Гоце Делчев”, каза Спасовски и подчерта: „Както пред гроба на великия Гоце в храма „Св. Спас”, така и на граничните пунктове, македонската полиция бе на висота на своите задачи и успешно се справи с това събитие от най-висша степен от гледна точка на сигурността - класически пример как действа една полиция от европейско ниво”.

Спасовски „благодари на гражданите, медиите и новинарите, които са проявили разбиране и по възможно най-професионалния начин са допринесли за достойно честване на великия Гоце Делчев”.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията