Люта разпра в парламента. Снежанка, 7 борисовки и кошче за боклук

ПП и ГЕРБ си разменят обиди

Люта разпра в парламента. Снежанка, 7 борисовки и кошче за боклук | StandartNews.com

Люта разпра в парламента беляза дебата по доклада за дейността на Временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 млрд. долара с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от правителството с министър-председател Кирил Петков.

ВИЖ ОЩЕ: Скандалът "Джемкорп"! Извадиха кирливите ризи на Кирил и Асен

Стигна се дори дотам народен представител да остави кошче за боклук до трибуната, от която се изказват депутатите.

ВИЖ ОЩЕ: Деси Атанасова пенсионира "Промяната"

Час и половина председателката на Временната комисия Десислава Трифонова от ГЕРБ чете доклада, който е над 150 страници.

Опорките на ГЕРБ са лъжа, скочи след това депутатът от ПП Венко Сабрутев. И тръгна да брани "Джемкорп".

„А лъжата започва още от заглавието, защото е записано, че се касае за 1 милиард долара, а никъде в меморандума не е записано това. Единствена вреда е, че един огромен западен инвеститор си тръгна от България заради действията на ГЕРБ, ГЕРБ го изгониха“, заяви разпалено той.

„С подобно поведение Десислава Трифонова докара 0 лева като шеф на Агенцията по инвестиции. Вкарахте ни в страната на Снежанка и седемте борисовки“, обвини Сабрутев.

Той настоя, че меморандумът не е обвързващ за страната ни, той е само писмо за инвестиционно намерение, няма санкции, към момента на подписването му не е имало руско участие.

Искрен Митев от ПП остави кошче за боклук до парламентарната трибуна и призова Сабрутев да остави там доклада, защото по думите му точно в кошчето му е мястото.

Радостин Василев от ПП отсече, че има безсмислена фрустрация от страна на Десислава Трифонова към Кирил Петков, защото той я уволни като шеф на Агенцията по инвестиции.

„Днес се опитвате да постигнете един безсмислен политически дивидент, защото това са само глупости“, обърна се той към ГЕРБ.

В проекторешението към доклада се предлага той да бъде изпратен на ДАНС и на МС за запознаване и предприемане на действия в рамките на компетенциите им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай