Люта битка! Политолози с гореща прогноза за изборите

Говорят Стойчо Стойчев и Христо Панчугов

Люта битка! Политолози с гореща прогноза за изборите | StandartNews.com

„Очаквам конкурентни местни избори между основните два фактора в сглобката ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Макар че те електорално са се дефинирали – ПП-ДБ и „Спаси София” са по-силни в София, в останалите части на страната ГЕРБ доминира. В Пловдив, Бургас и Варна ще бъде интересно. В София интригата ще се разплита до последно. До 15 септември нищо няма да се случва, защото животът на българина е фокусиран основно върху децата”. Това заяви политологът Стойчо Стойчев в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

По думите му обжалването на вота е нерядко явление. „Не сме ставали свидетели на касирането на места. Единственият утвърден международно белег за консолидирана демокрация, е че участниците във вота не ги оспорват генерално”, каза Стойчев.

Според Христо Панчугов предизвикателство в предстоящия вот ще бъде справянето със софтуера. „Как ЦИК ще го реши, предстои да видим. Крайно време е и самите участници да разберат, че изборите са процес, който изисква доверие”, обясни политологът. Според него е важна подготовката за вота и от страна на партиите, които участват в него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай