Люспите мъстят с капан за вота

Командира и Мартин може да "откраднат" местата в комисиите

Люспите мъстят с капан за вота | StandartNews.com

Играта на нерви в СДС продължава на всички фронтове. Седесари могат да напълнят депутатските листи на Синята коалиция и да работят за нея на следващите избори. Въпреки че официално ръководството на "Раковски" 134 я разтури. И да прецакат СДС. Много активисти, които подкрепят кръга "Единство" - изключените Мартин Димитров, Ваньо Шарков и напусналата Надежда Нейнски, щели да останат в СДС - въпреки несъгласието си с ръководството. А когато дойде време за избори, да заявят лоялност към Синята коалиция (СК).

Синята коалиция не е разтурена, само една партия - СДС - е напуснала, категорични са сини активисти. Там засега остават ДСБ, Българска социалдемократическа партия, Обединени земеделци и Радикалдемократическа партия. "Аз лично подкрепям Синята коалиция и ще работя за нея на следващите избори", каза за "Стандарт" Никола Николов, член на СДС-Разград и общински съветник. Той не е съгласен с политиката на ръководството. "Ако са толкова морални,

нека се откажат от субсидията

която получават благодарение на днешните депутати", призова той. Оставки се чакат заради изгонените трима депутати. Засега такова желание са заявили структурите в Разград, Свищов, Велико Търново, Пловдив-област, Ахтопол. "Заявления за напускане при мен няма", каза обаче главният секретар на СДС Константин Арабаджиев. В интернет продължава да набира скорост петицията "Изключвайки депутат(и) от СДС на НС на 26.11, изключвате и мен!". В нея вече са се подписали 48 човека, като има дори от зад граница - например Щутгарт.

Бившият син лидер Мартин Димитров е заложил и друг "капан" на сегашните шефове на СДС. Оказва се, че с Иван Костов са регистрирали свои хора в Районните избирателни комисии (РИК) за провеждането на референдума. "Да, така е. Миналата седмица бяха консултациите, а Мартин Димитров все още бе член на СДС. Във вторник пък бе крайният срок за назначаване на членовете на РИК", потвърди пред "Стандарт" говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Бисер Троянов. Командира и Мартин са в правото си, тъй като в ЦИК на изборите през 2009 г. са регистрирали Синята коалиция

на свое име, с личните си ЕГН-та

А не като председатели на СДС и ДСБ. Така че - дори и изключен, Мартин има право да дава пълномощни от името на Синята коалиция. От СДС казват, че засега няма да предприемат никакви мерки срещу тази спекулация. Но на парламентарните избори, ако трябва, ще водят юридическа битка. Защото в противен случай Синята коалиция може да остави СДС без техни хора в избирателните комисии. Запознати пък твърдят, че сините са кипнали именно заради номера, който Димитров им е свил с регистрацията, затова и са гласували за изключването му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай