Лиляна Павлова опроверга ТАСС: Няма да повдигаме въпроса със санкциите срещу Русия

Лиляна Павлова опроверга ТАСС: Няма да повдигаме въпроса със санкциите срещу Русия | StandartNews.com

Темата за отпадането на санкциите срещу Русия няма да бъде повдигана по време на българското председателство на ЕС, защото вече е решено те да бъдат удължени до края на юли 2018 г. Това заяви пред БНТ българският министър за европредседателството Лиляна Павлова.

Тя изрази учудването си от интерпретацията на руската държавна агенция ТАСС, според която по време на председателството България ще постави въпроса за премахването на санкциите. "Имаме решение на мнозинството, приело санкциите. През декември вече беше гласувано удължаване до 30 юли. Тази тема е затворена и по време на нашето председателство няма да се повдига, но работната група ще продължи да работи и Европейският съвет и ръководителите на държавите ще вземат решение през юли", коментира Павлова.

С поемането на председателството на Съвета на ЕС на ротационен принцип от 1 януари 2018 г., България получи от Естония 120 досиета - законодателни пакети в различни сектори, които да придвижи към приемането им, съобщи Павлова.

Сред тях тя открои енергетиката, транспорта, социален пакет и двата най-важни и тежки - сигурността и миграцията и Брекзит.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай