Лиляна Павлова вече не е министър

Шефката на българското европредседателство дойде със счупен крак за освобождаването си от парламента

Лиляна Павлова вече не е министър | StandartNews.com

Лиляна Павлова вече не е министър, а кабинетът остана с едно министерство по-малко.

Това стана факт, след като депутатите закриха министерството на българското председателство във връзка с приключване на ротационното трио Естония, България, Австрия и възложи на МС в двумесечен срок да уреди всички правоотношения във връзка със закриването на ведомството.

193 депутати гласуваха "за", против нямаше, а двама се въздържаха.

Веднага след закриването на структурата, която бе оглавявана от Лиляна Павлова, тя бе освободена и като министър на европейското председателство. До 1 януари 2019 г. обаче Павлова е все още министър.

190 депутати я освободиха, нито един не се възпротиви, но един се въздържа. Самата Павлова дойде на освобождаването си в пленарната зала, макар и с патерици и трудно подвижна със счупен крак. Още вчера тя каза, че първата й работа след като освободи министерското кресло, ще бъде да отиде на рехабилитация, а после вероятно ще се върне в Народното събрание.

По време на едночасовите дебати от пленарната зала отсъстваше премиерът, но пък правителството беше представено от вицепремиера  и външен министър Екатерина Захариева.

Именно към нея се обърнаха по-рано от Обединени патриоти, загрижени, че от 1 януари много добри кадри от екипа на Павлова остават безработни. Коалиционните партньори заръчаха на Захариева да ги трудоустрои, за да не се губел капацитетът им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай