Лили и Цветанов водят две листи

Лили и Цветанов водят две листи | StandartNews.com

Вежди първи в Силистра, Московски - в София

Ако ГЕРБ спечели, премиер ще е Борисов, отсече Павлова

Две листи на ГЕРБ ще води бившият регионален министър Лиляна Павлова, научи "Стандарт".
Тя ще е първа във Варна и Стара Загора, съобщиха източници от партията на Бойко Борисов. Днес се очаква всички челни места в кандидатдепутатските листи на ГЕРБ да станат ясни. Ексминистърът на културата Вежди Рашидов вероятно ще бъде номер 1 в Силистра. Вече е сигурно, че зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще води отново във Велико Търново и в Благоевград. Засега е ясно, че Генерала отново е първи в София 25-МИР и вероятно в Пловдив. В София ще е водач и транспортният министър от правителството на ГЕРБ Ивайло Московски. Колегата му Делян Добрев е водач в Хасково, Цвета Караянчева ще е номер 1 в Кърджали, а Пламен Нунев - в Русе.

"Ако ГЕРБ спечели изборите, най-правилният и логичен човек, който трябва да бъде премиер, е лидерът на нашата партия Бойко Борисов". Това заяви пък вчера в специална декларация Лиляна Павлова.

"Убедена съм, че това е мнението както на колегите ми от ГЕРБ, така и на всички наши членове и симпатизанти", допълни тя. Повод за извънредното изявление стана нейно интервю, в което коментира възможността ГЕРБ да управлява с друг премиер, а не с Борисов.

"Винаги съм на мнението, че всичко е възможно на този свят, но преди всичко трябва да видим как ще гласуват българските граждани и ще дадат ли на някой да има мнозинство и да състави самостоятелно правителство. Ако не се получи това, може да се мисли в каквато и да е друга посока, но не трябва да предрешаваме", каза Павлова, цитирана от БНР. Според нея от тези думи не може да се направи извод, че "ако ГЕРБ спечели, може да има и друг премиер освен Борисов".

Павлова изрази недоумение от поведението на Реформаторския блок. "За мен е много изненадващо - изказвания, действия или декларации, които правят партии, с които сме членове на едно и също политическо семейство", каза тя.

Според нея ГЕРБ и Реформаторският блок трябва да водят разговори, а не престрелки през медиите. "Партии, с които, ако погледнем и своите програми и убеждения, излизаме и виждаме, че всъщност нямаме различия", отбеляза Павлова. "Най-важното, което очакваме от служебното правителство, е провеждането на честни избори", коментира още тя. И допълни, че за ГЕРБ е важна стабилността, провеждането на едни честни избори и доколкото е възможно стабилизирането на ситуацията за финансова и икономическа сфера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай