Лили Павлова ще бъде евродепутат

Мария Габриел ще остане член на Европейската комисия, чиито мандат изтича до края на годината

Лили Павлова ще бъде евродепутат | StandartNews.com

Лиляна Павлова ще бъде евродепутат от ГЕРБ, стана ясно от изявление пред бТВ на Мария Габриел, която каза, че ще остане представител на България в Европейската комисия. Така тя освобождава своя мандат за Павлова.

Не мога да си позволя да не остана комисар, не мога да си позволя България да остане без представител в Европейската комисия, посочи Мария Габриел. И разкри, че сутринта е говорила за това решение с премиера Бойко Борисов. Габриел подчерта, че поема риск, освобождавайки мястото си в Европарламента, но е готова на него.

Преговорите за ръководство на европейските институции няма да са ясни, разкри Мария Габриел. И посочи, че ГЕРБ, като част от ЕНП, ще държат на кандидатурата на Манфред Вебер.

Много бих искала регионът на Централна и Източна Европа да бъде представен в ръководството на евроинституциите, не може само представители на Франция, Дания и други западноевропейски страни да са там, подчерта тя.

ГЕРБ е жив организъм, той трябва и ще продължи да се развива. Но трябва тясна връзка с хората, дневният ред на България не може да не бъде дневният ред на Европа, каза още Мария Габриел.

Тя подчерта, че след Борисов няма какво да добави към оставката на Цветан Цветанов. Според Габриел няма нужда от прекалено бичуване там, където са показани слабости и грешки. Всеки е допринесъл по някакъв начин в кампанията, смята тя.

Когато става дума за защита на националния интерес, трябва да сме като един в Европарламента, категорична е избраната за евродепутат от ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай