ЛИДЕР иска медицински фонд за бедните

ЛИДЕР иска медицински фонд за бедните | StandartNews.com

Стара Загора. В момента около 2 милиона българи нямат достъп до медицински услуги, лекува се само този, който има пари. Това заяви доц. д-р Атанас Щерев зам.-председателят на БНД, коалиционен партньор на ЛИДЕР на парламентарните избори във вторник в Стара Загора.

Според него единственият начин да се премахне тази срамна дискриминация в страна-членка на ЕС е да се създаде държавен фонд, който да финансира лечението на най-бедните. За осигурените българи пък трябвало да се създадат доброволни осигурителни фондове, за да спрат пазарълците и доплащанията за операции и лечение в болниците.

Въвеждането на диагностично-свързаните групи вместо сегашните недофинансирани клинични пътеки според доц. Щерев пък бил единственият начин да се заплаща реално всяка медицинска дейност и да не се пилеят и без това малкото пари в здравеопазването.

„Подкрепяме ЛИДЕР, защото искат да съживят икономическата мощ на България, а с това е свързано развитието на всички приоритетни за нашата коалиция отрасли – здравеопазването и образованието", добави бившият депутат от НДСВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай