Курумбашев: Резултатът ни е разочароващ

Курумбашев: Резултатът ни е разочароващ  | StandartNews.com

София. „Резултатът е по-нисък от това, което очаквахме. Той е разочароващ. Другите четири партии, които излъчиха евродепутати, заслужават поздравления. Трябва да се отбележи и влизането на „България без цензура" и Реформаторския блок". Това заяви Петър Курумбашев в сутрешния блок на Нова тв. Той бе избран за евродепутат от „Коалиция за България".

Курумбашев бе категоричен, че кампанията на БСП и резултатът от евроизборите не са повод за срам. „Неприятното е, че ни даваха една много близка разлика с ГЕРБ и никой не очакваше такъв резултат", коментира още той. И уточни, че се е получил т. нар наказателен вот на хората, които гласуват с червената бюлетина, защото най-вероятно са разочаровани от управлението на левицата през последната година.

„Много е трудно в момента да си във властта и да получиш покачване на резултата", каза Курумбашев. Изказванията ни за Русия и Украйна също имат някакво влияние върху вота, както и появата на АБВ. „Час от привържениците на левицата бяха разколебани и те не излязоха да гласуват нито за БСП, нито за АБВ", изтъкна бъдещият евродепутат.

На въпрос слаб лидер ли е Сергей Станишев той отговори, че той е влязъл с огромна амбиция в тази кампания и е свършил огромна работа в кампанията. „В отлични отношения съм и със Станишев, и с Иво Прокопиев", заяви той.

„Политическата класа трябва да си признае няколко неща, които стават по време на избори. Едното е така наречения корпоративен вот. Второто нещо е натискът от държавни и общински структури да се гласува по определен начин търгувайки с влияние и страха от безработица. Третия начин, който беше легализиран, беше чрез така наречените наблюдатели. Не виждам какво могат да направят евродепутатите, че нещо да се промени в България. Това е работа на нашия морал, а ние го направихме като норма", коментира още той.

По повод множеството сигнали за нарушения по време на изборите той обясни, че има закон, но е видно, че не се спазва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай