Кунева ще координира подготовката за Председателството на Съвета на ЕС

Кунева ще координира подготовката за Председателството на Съвета на ЕС | StandartNews.com

София. Вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси е определен за национален координатор по подготовката на Република България за Председателството на Съвета на ЕС, предстоящо през втората половина на 2018 г. Това предвижда одобрена днес от правителството промяна в постановлението за координация по въпросите на Европейския съюз, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Определя се кръгът на лицата, които ще координират подготовката на Председателството, основните им функции и задачи, както и начинът на организация на тяхната работа.

Във връзка с постигане на засилен политически ангажимент, чрез промяна в състава на Съвета по европейските въпроси (СЕВ) се предвижда министърът на външните работи да бъде заместник-председател, а членове на Съвета да са всички членове на Министерския съвет, като експертният състав остава без промяна. На заместник министър-председателя по координация на европейските политики и институционалните въпроси се възлага да внася в Министерския съвет проектите на позициите на България за заседанията на Европейския съвет, съобщават още от МС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай