Кунева при Борисов с план за образованието

Кунева при Борисов с план за образованието | StandartNews.com

Очаква се до края на седмицата парламентът да гласува новия министър

План за образованието и концепция за продължаване на реформите в сектора ще представи вицепремиерът Меглена Кунева на министър-председателя Бойко Борисов. Срещата между тях ще се състои днес или най-късно утре, научи "Стандарт".

Имам среща с министър-председателя, ще го информирам, разбира се, и за подготовката за антикорупционния закон и ако има воля в тази посока и желание, ще вървим напред, но на този етап не мога нищо повече да кажа", посочи Кунева пред БНР.
Днес подкрепата си за Кунева трябва да даде Гражданският съвет на блока. В него влизат петима депутати - Гроздан Караджов, Мартин Димитров, Петър Славов, Иван Иванов и Станислав Иванов. Позицията им е важна, защото, ако Радан Кънев и неговите хора не участват във вота в групата и в пленарна зала, гласовете на гражданската квота стават ключови. "Аз не виждам пречки пред кандидатурата на Меглена Кунева", каза Караджов. Утре парламентарната група на Реформаторския блок трябва окончателно да се произнесе, коментира още Гроздан Караджов пред Би Ти Ви. Той допълни, че Кунева е кандидатурата на блока, която е утвърдена от неговия политически орган.

Изпълнителният съвет взема своите решения с три четвърти мнозинство от присъстващите. Ако ние не бяхме останали в залата, съветът нямаше да може да вземе решение, каза Караджов. Очаква се Меглена Кунева да бъде избрана в парламента тази седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай