Кунева: Не можеш да вдишваш страх и да издишваш подчинение

Кунева: Не можеш да вдишваш страх и да издишваш подчинение | StandartNews.com

София. "Не можеш да вдишваш страх и да издишваш подчинение", каза в сутрешния блок на Нова ТВ лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева. "Партиите трябва да отстъпят една крачка назад, за да може хората да минат напред", каза още тя. Заяви, че партиите нямат място в икономиката, а дейността им в политиката трябва да бъде подложена на силен граждански контрол.

Меглена Кунева определи поведението на конкурентите си като "кръчмарско", визирайки въпросите и преговорите за възможни коалиции, преди още да са минали изборите.

 "ГЕРБ и БСП заявиха, че не могат да се справят с управлението. ПП ГЕРБ направи това като се оттегли от властта, а Сергей Станишев заяви, че не той, а Пламен Орешарски ще бъде министър - председател, ако социалистите спечелят", каза лидерът на "Движение България за гражданите". Тя нарече ГЕРБ "неприлична партия" и още веднъж нарече поведението й неприлично. 

"Какво стана с подслушването и служителите, които са били карани устно от г-н Цветанов да подслушват", попита Кунева и добави, че от партията предлагат въвеждането на детектор на лъжата. "Бюлетините се печатат от фирма, която е на съветник на ГЕРБ. Прочетох го във вестника. Имаме много сигнали за купуване на комисии и на гласове", каза Кунева. "Шефът на предизборния щаб на ГЕРБ е човек, който подслушва, който е разследван и вероятно ще му бъде свален имунитетът. Поне така обеща неговият шеф", коментира тя.

"Не сме участвали в избора на фирма, която да прави паралелното преброяване", каза Кунева. Тя обеща да даде резултатите от него на всички.

"Слава Богу, не трябва да умираме за родината си сега, трябва просто да работим за нея и да сме постоянни в това", заключи лидерът на "България на гражданите" Меглена Кунева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай