Край! Стефан Янев реши кой да управлява държавата

Какви са желанията на лидера на БВ

Край! Стефан Янев  реши кой да управлява държавата | StandartNews.com

Не бива да се говори за третия мандат, преди да са изчерпани първият и вторият. Все пак последователността в работата е важна. За нас няма значение при кого ще отиде третият мандат, ще участваме в разговорите конструктивно. Това каза в интервю за предаването "Още от деня" лидерът на "Български възход" Стефан Янев.

"За нас като парламентарна група, като нова партия, участието в политическия живот не е за да търсим постове. Търсим реализация на политики и решения. Не поставяме условия за задължително участие в кабинет. По-важно е какви политики и механизми ще предвижда този кабинет", уточни той.

Лидерът на "Български възход" коментира и каква, според него, трябва да е минималната работна заплата. "Възможно по-висока е по-добре. Разсъжденията са колко може да си позволи държавата. Трябва да е свързано с ясна обосновка и с това какви биха били приходите в бюджета така, че тази минималната работна заплата да може да бъде гарантирана. 

Стефан Янев подчерта, че от "Български възход" държат евентуално редовно правителство да е съставено върху основите на коалиционно споразумение. Така, по думите му, ще е ясно върху чии плещи пада политическата отговорност.

Янев заяви, че не подкрепят закон, който да е фокусиран само и единствено върху личността на главния прокурор, в случая Иван Гешев. "Контролът върху главния прокурор - нямаме против да има такъв, но не трябва това да се изгражда законодателство за един човек, което противоречи на Конституцията. Цялостна правна и съдебна реформа - да. Не конкретно законодателство за конкретен човек", обясни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай