Четвъртък,

Край! Ето кой нареди новото правителство

От: Редактор -
26663
Край! Ето кой нареди новото правителство
A
A
A

Ще наблюдаваме няколко интриги, но най-голямата ще е за първото място. Това, което наблюдаваме като данни, показва, че нито една от големите коалиции няма да съставят лесно мнозинство. Това заяви пред БНТ социоложката Евелина Славкова от "Тренд".

"Големият въпрос е кой ще състави управляващо мнозинство. Това, което виждаме, е че ще е много трудно. Ако мога да разиграя три хипотези, едната е коалицията между ПП, ГЕРБ и ДБ. След "Магнитски" това я прави още по-трудна.

Много трудно ПП ще влязат в разговор с ГЕРБ, защото няма какво да кажат на електората си? Ние не сме с ГЕРБ, ама сега малко ще поуправляваме с тях. Смятам, че ДБ е склонна да влезе в разговор с ГЕРБ", посочи тя.  

"Втората хипотеза е "хартиената коалиция" - ГЕРБ, ДПС и БСП, както и някоя малка формация.

Всички са съсредоточени върху местните избори, което означава, че ГЕРБ няма да рискуват. Третата хипотеза е "наесен с песен". Не искам това да звучи песимистично, защото се създаде лошо усещане, че изборите няма да решат нищо. Едно от притесненията ни е, че избирателите ще се откажат да гласуват", каза Славкова. 

Тя разкри, че предизборни проучвания на "Тренд" показват, че за българина най-големият проблем е инфлацията. На второ място се нарежда политическата криза.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com