Край! Човек на промяната каза кога ще има повече пари за заплати

Увеличаваме заплатите на учителите в училищата и в детските градини, уточни той

Край! Човек на промяната каза кога ще има повече пари за заплати | StandartNews.com

Пари за заплати може да има, когато има реални приходи в държавата, декларира в интервю за Нова телевизия депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" Венко Сабрутев.

„Този бюджет, който разглеждаме в Народното събрание е изготвен за 2-3 седмици. Видяхме 6 месеца забавяне от страна на служебния кабинет да внесе бюджет. Това, което правим, е в този бюджет да заложим подоходни политики там, където е наистина най-належащо", обясни Сабрутев.

"Увеличаваме заплатите на учителите в училищата и в детските градини, защото там има драстично изоставане в доходите. Увеличаваме пенсиите”, добави депутатът.

„Първите 5 месеца управление на служебния кабинет доведоха до 1,2 милиарда лева дефицит. Само след един месец управление на кабинета „Денков” този дефицит беше компенсиран и вече държавата е на излишък от близо 200 милиона лева”, похвали правителството Сабрутев.

Управляващите чуват призива на синдикатите, но това са възможностите на бюджета. Среща с тях ще има в петък.

„Ще направим всичко възможно да потърсим буфери в бюджета. Но истината е, че когато държавата управлявана зле през половината година и е натрупан дефицит вместо излишък, е ужасно трудно да намерим средства”, каза Венко Сабрутев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай