Кой ще вземе четирите министерства на ИТН?

Актуализацията на бюджета е изключително важна, каза министърът на туризма Христо Проданов

Кой ще вземе четирите министерства на ИТН? | StandartNews.com

„Не сме водили разговори за разпределянето на 4-те министерства между партиите, които остават във властта, тъй като имаме оставките на двама от министрите. Нека това да стане факт и тогава ще има коалиционни разговори и ще се изяснят тези въпроси”. Това заяви министърът на туризма Христо Проданов пред Нова тв. Той отказа да коментира спекулациите, че Крум Дончев от БСП ще оглави Спортното министерство. „Не са водени такива преговори затова няма как да има спрягане на такива имена”.

По думите му причината ИТН да напусне властта е скандалът с исканите 3,9 милиарда лева за пътища от регионалния министър, които не му бяха отпуснати от Министерския съвет. „Това беше поводът за скандала в МС. Това са фактите. Мисля, че това е причината – освен, ако няма някаква скрита, за която ние не знаем”.

„Актуализацията на бюджета е изключително важна. Надявам се, че ще има някакъв разум в НС. С депутатите на БСП ще се отнесем отговорно. Ситуацията е наистина тежка, но се надявам че ще има някакъв разум, за да се случат тези промени. Категорично за БСП мога да заявя, че тя прави политика на светло и не сме водили разговори с никой да се отцепва от някаква партия. Депутатите са избрани свободно от своите избиратели, за да могат да решат каква позиция да заемат и коя посока да поемат в следващите месеци”, категоричен е той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай