Кой се развежда? Чорбанов и Костадинов в лют спор

Заради здравните мерки

Кой се развежда? Чорбанов и Костадинов в лют спор | StandartNews.com

Интересни реплики си размениха  лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов и проф. Андрей Чорбанов от ИТН при дебата върху предложени промени в Закона за здравето. Целта на предложението на "Възраждане“ беше да се ограничи възможността на здравния министър за налагането на мерки и въвеждането на задължителна ваксинация при заразни болести.

Преди то да бъде отхвърлено от мнозинството, проф. Чорбанов се обърна към партията и заяви, че когато не са доволни от едно решение на министър, се иска оставка и вот на недоверие към правителството.

Костадин Костадинов в отговор заяви, че самият Чорбанов е критикувал както антиковид мерките по времето на ГЕРБ, така и на служебните правителства, така и на сегашното. „Остава да кажете, кога ще поискате вот на недоверие на това правителство“, заяви лидерът на „Възраждане“ към колегата си от ИТН.

„Всеки път ли искате развод, като се скарате с жена си?“, отговори риторично проф. Чорбанов, като с това ясно показа, че различията в управляващата коалиция по отношение пандемията няма опасност да доведат до разпадането ѝ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай