Koстадинов отговори на Цънцарова, отправи ѝ нестандартна покана

Колежки на журналистката искали да му споделят пикантерии за личния ѝ живот

Koстадинов отговори на Цънцарова, отправи ѝ нестандартна покана | StandartNews.com

Лидерът на "Възраждане" отговори на репортажа на журналистката от бТВ Мария Цънцарова, разкриващ че депутати от партията му са ваксинирани, макар да се обявяват против зеления сертификат.

В публикация във фейсбук Костадинов определи материала като поръчков и обвини Цънцарова в лъжи. Ето какво написа той в социланата мрежа:

"На 14 май 2020 година Възраждане организира първият голям протест срещу ограничителните мерки в Европа. Превантивната реакция не закъсня. На 5 май имаше обширен поръчков репортаж в Нова тв, пълен с клевети и лъжи за мен. На 12 май имаше втори такъв репортаж с още такива клевети и лъжи. На 13 май, ден преди протеста, апелативната прокуратура във Варна се самосезира след клеветите и започна да ме разследва. Всичко това беше обилно гарнирано с допълнителни клевети и лъжи, разказани по всички видове медии в страната, както и пуснати като новини в централните емисии на Нова тв.

Днес имах дежа вю:) На 12 януари организираме протест срещу ограничителните мерки и превантивната реакция не закъсня. Сутринта изгледах обширен поръчков репортаж, само че този път по Битиви. Сега накратко ще обясня някои неща, представени в "репортажа":

1. Възраждане била против ваксинацията, но имала в редиците си ваксинирани депутати. Истината е, че ние винаги сме казвали, че ваксинацията трябва да е доброволна и от нея да не произтичат нито права, нито задължения.

2. Още на 16 ноември заявих, че във Възраждане има ваксинирани хора. Въпросът ми беше зададен на пресконференция. Казах го повторно и на 7 ноември, отново на журналистически въпрос. "Репортажа" обаче не цитира тези мои думи, а цитира други - че не съм питал депутатите дали са ваксинирани. Истината е, че до преди няколко дни дори не знаех колко от депутатите ни са ваксинирани. Никога не ме е интересувало, нашето виждане винаги е било, че това е личен въпрос.

3. Като казах личен въпрос, личния здравен статус на всеки гражданин е неприкосновен. Как тогава Цънцарова размята личните данни на четирима български граждани в национален ефир? Това е престъпление, откъдето и да се погледне, и още утре ще бъде пусната жалба в КЗЛД, а после и в съда.

4. Като казах Цънцарова, че се сетих друго - как аз мога да проверя личния здравен статус на това лице? В петък мина край мен поне пет пъти, операторът и ме снима, и аз съм сериозно притеснен - ако е заразена с опасна болест като проказа или СПИН, примерно, тя може да пренесе болестта си върху всички, с които е контактна. Ще питаме министърката на здравеопазването официално дали ще ни уведоми за здравния статус на това лице. Ако откаже, ще питаме как тогава здравния статус на други граждани е станал общодостъпен и кой ще носи отговорност за теча на лични данни.

5. В репортажа казаха накрая, че ме били поканили, но аз съм отклонил поканата. Това е лъжа. Първо, както казах, Цънцарова в петък мина поне 5 пъти покрай мен, дори ме снима и аз също съм включен в кадри от репортажа. Странно защо не ми задава въпроси тогава, а е решила да ме кани по-късно, при условие, че имам ангажименти, с които екипът и е запознат. Аз разбира се нямам проблем да отговарям на въпроси, и затова учтиво каня на свой ред Цънцарова да дойде на нашия протест в сряда - ще и отговоря публично пред събралото се хилядно множество.

Мога и още, но мисля, че всичко е ясно. Ще добавя още нещо - преди няколко месеца бях в предаването на Цънцарова и тогава тя ме пита какъв ми бил семейния статус. Аз отговорих, разбира се, но нейната реакция беше, че не съм бил давал добър пример в обществото. Веднага след края на предаването колежки на Цънцарова побързаха да ми предложат подробна информация за нейния семеен статус, както и други подобни "факти" относно отношенията и с други хора. Отказах дори да ги изслушам. Винаги съм смятал, че ровенето в личния живот на хората, независимо дали са публични личности или не, е безкрайно гнусно и нечистоплътно. Поради тази причина и не станах журналист, въпреки че като студент бях главен редактор на студентския вестник на Великотърновския университет, а вестника, впрочем, беше доста добър:)

На финала ще припомня следното - поръчковия репортаж по Нова тв не спря хилядите българи на 14 май 2020 г. Същото ще стане и с поръчковия репортаж на Битиви.

Властта се сменя, но пропагандата и методите и не се сменят. Сега остава само прокуратурата да ни повдигне обвинение, за да е повторението от 2020 пълно:)"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай