Корнелия: Изказването на Дол разделя обществото ни

Корнелия: Изказването на Дол разделя обществото ни | StandartNews.com

"Изказването на г-н Дол е абсолютно неприемливо. То разделя българското общество и показва незачитане на близо един милион българи, подкрепили "БСП за България" на последните парламентарни избори". Така реагира соцлидерът Корнелия Нинова на изявлението на президента на ЕНП Жозеф Дол, че БСП завиждат на ГЕРБ и няма социалисти, откакто е започнало европредседателството.

"Г-н Дол, не завиждаме на ГЕРБ, че сме най-бедната и най-корумпираната страна в Европа, под вещото ръководство, вече осем години, на Вашия приятел Бойко", репликира през Фейсбук Нинова. Тя посочва, че БСП се тревожи от тези факти и приема като тъжна шега думите на Жозеф Дол, че българските села се развиват непрекъснато. "Отдаваме ги на това, че Вие не сте виждали българско село. И искаме тази оценка, дадена от ваши авторитетни източници, да се промени, както и да се промени стандартът на живот на нашите сънародници", отвръща соцлидерката.

"Радваме се, че българският министър-председател е "най-успешният шеф в Европа" и вече е задминал г-жа Меркел и Г-н Макрон, но се питаме защо лидери от Вашето политическо семейство не го оценяват подобаващо и не ни желаят в Шенген и Еврозоната заради корупцията в управлението на този "успешен" премиер. Не чухме и оценката Ви за това, че ГЕРБ оттеглиха Истанбулската конвенция, на която толкова държите. Дали това не стана и под натиска на българските социалисти, които според Вас не съществуват, заедно със 70 процента от българите", атакува лидерът на БСП.

"Мълчите и за грандиозния международен скандал, в който ни забърка Вашият приятел Бойко с криминалната продажба на ЧЕЗ, навръх председателството. Не се ли притеснявате и че парите на европейските данъкоплатци потънаха в преградното съоръжение на външната граница на Европа, което се разследва от българската прокуратура? Много въпроси без отговори", продължава Корнелия Нинова. "Г-н Дол, казвате, че "успехът на България се основава на отношението на ГЕРБ към всеки човек". Надявам се, че в това - "всеки човек", включвате и онези хиляди българи, които всяка седмица протестират на улиците на България срещу правителството. По техните думи успехът на страната ни минава през оставката на Борисов", напомня Нинова. "Г-н Дол, винаги сте добре дошли в България. Ние сме гостоприемен народ, но сме и народ с достойнство. Не ни лепете етикети, не ни поучавайте и не забравяйте, че българският народ няма началници.Той има партньори в Европа, защото е равноправен на другите европейски народи.", подсеща още президента на ЕНП соцлидерката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай