Константинов: Има възможност за коалиция във формат ЕНП

Константинов: Има възможност за коалиция във формат ЕНП | StandartNews.com

София. Има реална възможност за коалиция ЕНП – ГЕРБ и Реформаторския блок, но за широка в момента не. Това заяви проф. Михаил Константинов в интервю за предаването "Добро утро, България!" по TV7.

Коалицията във формат ЕНП обаче ще бъде много крехка и затова новите управляващи трябва да потърсят не толкова формална коалиция с някоя от останалите парламентарни сили, колкото подкрепа за съставянето на правителството и тематична подкрепа по отделни пунктове, обясни математикът.

Левите са разрушили възможността за съставяне на широка коалиция и в момента тя не е реална, смята той.

Ако БСП влезе в управлението, това веднага ще свали правителството, което и да е то, обясни Константинов.

Зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев не разбира какво е фантом. Това е име в избирателния списък, зад което няма избирател на територията на секцията, каза професорът по повод мъртвите души в избирателните списъци. И уточни, че те са около 1 млн.

Има 7 млн. имена в списъците у нас, но избирателите реално са 6 млн. Разликата от 1 млн. са хора, които са в чужбина и ще гласуват там. Те трябва да бъдат заличени от списъците в България и това може да стане като се направят списъците по настоящ адрес, това показва простата математика, обясни Константинов. Целта на това е да има доверие в изборния процес, обясни още той.

Вече никой няма сметка от фантомите, допълни професорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай