Константинов за триъгълника Борисов, Радев и Гешев

Разликата между генералите и Гешев е поколенческа, добави политологът Андрей Райчев

Константинов за триъгълника Борисов, Радев и Гешев | StandartNews.com

Анализаторът Михаил Константинов и политологът Андрей Райчев дадоха интересни коментари за новия триъгълник на върха на държавата – Борисов, Радве, Гешев.

Според Райчев и премиерът, и президентът са подвластни на дребни риби, които плуват в полето на нестабилността и допълнително разгарят войната между двемата.

Константинов припомни, че в света нараства напрежението, хората са с много лоши очаквания за бъдещето, епидемията води до трайно прекъсване на икономическите връзките с Китай, а в това време ние се занимаваме с дребнотемие и междуличностни конфликти.

Райчев определи ситуацията в страната като претоплена манджа за жената на Борисов, от една страна и жената на Радев, от друга. Достигнаха се абсурдни стойности на конфликта и оттук нататък ледът е много тънък, предупреди политологът.

Някай платил на сайт да напише нещо, каза Райчев като коментар на днешната публикация на каталунския Периодико.

Константинов пък смята, че президентът не е щастлив от шествието, на което имаше освирквания пред паметника на Апостола- Грешка беше това, каза професорът.

Райчев упрекна президента, че не е казал нито дума за еврото. Направиха грешка парламентаристи, сега обаче трябва да се обединим около влизането в еврозоната, защото няма нищо опасно, а и толкова години вървяхме в тази посока, каза политологът.

Тъкмо затова премиерът заяви, че иска преди влизането в чакалнята, което се очаква да е през юли, да има повече дискусии, за да чуят хората повече мнения, добави вицепремиерът Екатерина Захариева.

Според Константинов решението за изострената криза премиер – президент е и двамата да направят крачка назад.

С Райчев се съгласиха, че от началоото на годината във върха на държавата вече са трима, а не само двамата генерали. Рейтингът на Гешев се вдига, но той ще стане ясен най-рано през лятото, много рано е да се изчисли колко е сега, заяви политологът.     

Той припомни, че разликата между генералите и Гешев е поколенческа, той няма никакво отношение към ДС, а като поведение приличал на ранния Борисов.

Новият триумвират дава по-голяма стабилност на държавата, каза Константинов и припомни, че математически две точки образуват ос, около която безкрайно може да се въртим, но три точки очертават еднозначна равнина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай