Четвъртък,

Конфликт на интереси? Какво каза Чобанов за Гвоздейков от ПП

От: Агенция Стандарт -
5704
Конфликт на интереси? Какво каза Чобанов за Гвоздейков от ПП
A
A
A

Конфликт на интереси откри народният представител от ДПС доц. Петър Чобанов, ако зам.-шефът на транспортната комисия Георги Гвоздейков оглави спешната въздушна помощ. Парламентът прие днес оставката на депутата от „Продължаваме промяната”. За него се очаква да оглави звеното, в което ще са новите медицински хеликоптери.

Оставката е личен акт и като такава ще бъде уважена, защото всеки сам избира попрището си, още повече, че на този парламент не му остава дълго време, коментира в изказване доц. Чобанов.

Интересно е, че от заместник-председател на транспортна комисия Георги Гвоздейков ще стане изпълнителен директор на транспортно дружество. Тук може да има конфликт на интереси, може и да няма. Въпросът е, че този паралел е интересен, посочи доц. Чобанов.

Иначе, самият проект за въздушна спешна помощ, наистина съществува от много години като идея и успя да намери път към своето реализиране. Проектът въвлече и г-н Гвоздейков. Но видяхме, че явно той е решил, че е много подходящ да го оглави. Бъдещето ще покаже дали това наистина е така, каза още народният представител от ДПС

Доц. Петър Чобанов настоя министърът на транспорта Николай Събев „да благоволи да се яви в Транспортната комисия на НС” в отговор на безбройните опити на депутатите да го изслушат заедно с бъдещия изпълнителен директор на дружеството. Нека разкажат малко повече каква е визията им и как наистина ще бъде защитен националният интерес, каза доц. Чобанов. Той съобщи, че проектът за спешна въздушна помощ е така конструиран, че последният медицински хеликоптер ще бъде доставен, когато гаранцията на първия вече е вече изтекла. Не се знае дали и  как ще бъдат окомплектовани машините.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички