Конфликт на интереси? Какво каза Чобанов за Гвоздейков от ПП

Парламентът прие днес оставката на депутата от „Продължаваме промяната”

Конфликт на интереси? Какво каза Чобанов за Гвоздейков от ПП | StandartNews.com

Конфликт на интереси откри народният представител от ДПС доц. Петър Чобанов, ако зам.-шефът на транспортната комисия Георги Гвоздейков оглави спешната въздушна помощ. Парламентът прие днес оставката на депутата от „Продължаваме промяната”. За него се очаква да оглави звеното, в което ще са новите медицински хеликоптери.

Оставката е личен акт и като такава ще бъде уважена, защото всеки сам избира попрището си, още повече, че на този парламент не му остава дълго време, коментира в изказване доц. Чобанов.

Интересно е, че от заместник-председател на транспортна комисия Георги Гвоздейков ще стане изпълнителен директор на транспортно дружество. Тук може да има конфликт на интереси, може и да няма. Въпросът е, че този паралел е интересен, посочи доц. Чобанов.

Иначе, самият проект за въздушна спешна помощ, наистина съществува от много години като идея и успя да намери път към своето реализиране. Проектът въвлече и г-н Гвоздейков. Но видяхме, че явно той е решил, че е много подходящ да го оглави. Бъдещето ще покаже дали това наистина е така, каза още народният представител от ДПС

Доц. Петър Чобанов настоя министърът на транспорта Николай Събев „да благоволи да се яви в Транспортната комисия на НС” в отговор на безбройните опити на депутатите да го изслушат заедно с бъдещия изпълнителен директор на дружеството. Нека разкажат малко повече каква е визията им и как наистина ще бъде защитен националният интерес, каза доц. Чобанов. Той съобщи, че проектът за спешна въздушна помощ е така конструиран, че последният медицински хеликоптер ще бъде доставен, когато гаранцията на първия вече е вече изтекла. Не се знае дали и  как ще бъдат окомплектовани машините.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай