Събота,

Коалицията се събра, бюджетът готов. Изненадите?

От: СТАНДАРТ -
8169
Коалицията се събра, бюджетът готов. Изненадите?
A
A
A

Коалицията отново се събра тази седмица, но този път в експертен състав - зарази актуализацията на бюджета и антикризисните мерки. Не се планира промяна на максималния осигурителен доход и на минималната работна заплата, каза днес в парламента вицепремиерът и финансов министър Асен Василев.

Експертният съвет на управляващата коалиция заседава в в Министерството на финансите.

На влизане в сградата Драгомир Стойнев от БСП заяви, че бюджетът е готов за внасяне, предстои финалното му обсъждане. Помощта за най-уязвимите ще бъде факт, категоричен бе Стойнев.

„Реформи не са заложени, заложени са антикризисните мерки. Една от реформите, която не виждам е на цялостната социалноосигурителна система, заедно с пенсионната”, обясни председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански от „Има такъв народ”.

„Има доста заложени реформи”, коментира от своя страна председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната” Андрей Гюров. Той отбеляза, че има ясен разчет за целия месец юни, за да може бюджетът да мине през парламента и мерките да влязат в сила от 1 юли.

„Антикризисните мерки са заложени в актуализацията на бюджета, друго, което е заложено, са административни промени в няколко министерства, където се очаква съществено повишение на заплатите”, добави депутатът. По думите му това върви с оптимизиране на персонала.

Ивайло Мирчев от „Демократична България” каза, че от формацията държат наистина бюджетът да влезе в сила от 1 юли, защото трябва да се изплащат новите пенсии. „Имаме предложения, които не са свързани с това да искаме пари за нещо, а конкретни реформи”, допълни депутатът, цитиран от Нова тв.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички