Кметове тревожни заради коледните купони

След заповед на Борисов ведомства масово отменят планираните празненства

Кметове тревожни заради коледните купони | StandartNews.com
  • След заповед на Борисов ведомства масово отменят планираните празненства
  • В очите на хората празнуващи висши държавни служители винаги предизвикват най-малкото двусмислици, обобщи Томислав Дончев

Тревога редно ли е да правят коледни купони отне съня на кметовете, след като премиерът Бойко Борисов издаде заповед държавната администрация да не разхищава средства за партита в края на годината. Ведомствата в София масово отменят тържествата, за да не си навлекат премиерския гняв. Кметове на ГЕРБ обаче още се чудят дали да последват примера им.

Основният аргумент за решението е по-малко разходи, обясни днес вицепремиерът Томислав Дончев пред Нова тв.

Всеки може да си прави мило коледно тържество вкъщи с приятели, това си е негова работа. Ние в личния живот на служителите не се бъркаме, каза Дончев. И отсече: "Но коледни тържества...особено, ако залата за провеждането им е платена с публични средства, не е добра практика. Дразни хората".
В очите на гражданите празнуващи висши държавни служители винаги предизвикват най-малкото двусмислици, обобщи Томислав Дончев.
Когато човек е на висша държавна позиция гражданските му права са ограничени, заключи вицепремиерът.

ВИЖ ОЩЕ: Барутното наследство на провалени кметове

Само преди дни гръмна скандалът с платените от провалилия се на местните избори бивш кмет от ГЕРБ на Благоевград Атанас Камбитов. Той пръснал 56 бона за коледна украса, 45 хиляди лева е струвал банкетът на общината миналата година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай