Кмет на ГЕРБ отива при Бареков

Кмет на ГЕРБ отива при Бареков | StandartNews.com

София. Кмет на ГЕРБ ще влезе официално утре в партия "България без цензура". Това обяви лидерът на партията Николай Бареков на пресконференция в централата на формацията. Градоначалникът ще напусне ГЕРБерите само два дни преди заседанието на Националното събрание на партията в НДК тази неделя. Бареков добави, че няколко от депутатите на Бойко Борисов също ще декларират принадлежност към "България без цензура". 

 

"Една от темите, която ни обединява много с ВМРО, е темата за членството на Турция в Европейския съюз", заяви преди това лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Както е известно двете партии водят преговори за коалиция и днес излъчиха две работни групи, които да работят по обща програма и ръководство. "Нашето общо решение е да подновим искането за референдум, направено реално и формално първо от ВМРО преди 3 години", припомни Бареков. "Тогава бяха събрани близо 340 хиляди подписа", каза Каракачанов. "Нашето правителство проспива един важен факт, както ГЕРБ проспа войната със Сирия – че Турция се превръща в ислямска, фундаменталистка държава. Ако преди тя беше бариерата срещу фундаментализма, сега ние сме бариерата. Това е истината", заяви новият зам.-председател на "България без цензура" Росен Петров.

 

"На 16 февруари от 12 часа събираме активисти и симпатизанти под Моста на въздишките на НДК и започваме шествие "1 година по-късно отново срещу монополите на статуквото", Ангел Славчев, също вице на Бареков. "Очакваме около 10 хиляди души да се включат от цялата страна, посочи той и обясни, че шествието ще мине по ул. "Раковска", където е централата на ЧЕЗ, през Министерство на икономиката, и ще стигне до Ларгото, до триъгълника на властта, където лидерите на политическите партии ще изнесат реч, ще се даде думата и на гражданите", допълни Славчев. По същото време в НДК в зала 3 ще е речта на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на най-висшия форум на партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай