Цонев изплака болката - хората ни питат дали не сме луди!

Издаде и какво му казват хората на улицата

Цонев изплака болката - хората ни питат дали не сме луди! | StandartNews.com

Отговорът на въпроса защо трябва да се положат всички възможни усилия за съставяне на кабинет е прост - защото така искат избирателите. И нямам предвид само избирателите на ДПС, а всички. 

Това коментира пред бТВ Йордан Цонев от ДПС.

 Решаването на всички кризи, в които сме затънали, започва с решаването на политическата криза. Нито можем да се справим с инфлацията, нито с доходите, нито с превъоръжаването - никакъв проблем няма да решим преди да загърбим партийния си егоизъм, посочи той.

ГЕРб са първи на тези избори, защото са най-сговорчиви и хората го виждат. Но ние имаме упрек към тях - трябва да играят по-твърдо ролята на полюс. Те трябва да канят на масата за преговори всички, които смятат, че правителство трябва да има. Нашето усещане е, че те не се държат точто като партия, спечелила парламентарните избори. Трябва да са по-ясни и категорични, посочи той. 

Всеки ден като се разхождам из центъра на София, там където живеят симпантизантите на ГЕРБ и ПП, постоянно ме спират хора и ми казват: "Вие луди ли сте? Какво правите? Направете някакъв кабинет, решете проблемите. Тази вечер също спира една кола и шофьора се провиква  - кабинет искаме, кабинет, разказа той.

Искам да се обърна към колегите от другите партии. Теи искат всичко или нищо. Ама в тази ситуация си по-близо до нищото като разсъждаваш така. Хората не искат така. Това не е разумно. В момента имаме много кризисни въпроси да решаваме. Ужасяващо е. Война има. Те не могат да го порумеят това, което се случва, посочи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай