Кирил Петков със заплахи към ДПС. Движението го посече

Движението прати писмо до САЩ

Кирил Петков със заплахи към ДПС. Движението го посече | StandartNews.com

Заплахи към ДПС отправил премиерът Кирил Петков по време на последния блицпарламентарен контрол. Петков използвал името на Джеймс О`Браян, директор на Бюрото за санкционна политика към Държавния департамент на САЩ, с ранг на посланик. Това разкри на брифинг лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.  По този повод още миналата седмица ние изпратихме и писмо до г-н Джеймс О`Браян кой и как ползва неговото име и защо го ползва за заплахи на политическите опоненти, каза Карадайъ.

На последния блиц контрол Мустафа Карадайъ отправи въпрос към министър-председателя за направените от Петков внушения за „руска връзка” на ДПС и свързаност с Южен и Турски поток. Премиерът не отговори.

На излизане от залата, минавайки покрай т.нар. „кошара” на министрите, Петков се опита да ме привика с жест, разказа на брифинга зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов.  Застанах на дистанция от метър и половина, не искам някой да ми говори на ушенце, ние сме против тези неща, допълни депутатът.

„Кирил Петков каза: Аз вас ще ви оправя!”. Не можах да повярвам на ушите си. Отдърнах: „Моля?”. А той каза: „Аз вас ще ви оправя. Джеймс О`Браян е името на човека, до три седмици очаквайте новини. Приканих Петков да излезе на трибуната и да го повтори. Но той се облегна назад и каза: До три седмици чакайте новини! Имаше колеги зад мен от групата, имаше предостатъчно свидетели на случката”, разказа Станислав Анастасов.

За пореден път тук пред вас искам да заявя, че ДПС така ще реагира на всяка лъжа на кръга „Капитал” на олигарха и медиен монополост Иво Прокопиев и неговите проксита, коментира Карадайъ, повтарайки, че писмото до Джеймс О`Браян е вече изпратено и ДПС чака отговор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай