Христо Иванов отговори на Гешев. Прие ли поканата

Съпредседателят на ДБ призова главния прокурор да си подаде оставката и да отиде на избори

Христо Иванов отговори на Гешев. Прие ли поканата | StandartNews.com

Г-н Гешев мога да го посъветвам да си подаде оставката и да се яви на избори, каза Христо Иванов за БТА във връзка с поканата за дебат, която днес бе отправена от главния прокурор.

В писмо, разпространено до медиите и адресирано до министъра на правосъдието Надежда Йорданова и до съпредседателя на "Демократична България"(ДБ) и председател на парламентарната група Христо Иванов, обвинител номер едно предлага открит дебат с тях по промените в Закона за съдебната власт. С измененията се предлага закриване на специализираното правосъдие.

Иван Гешев се опитва да прави пиар, той отдавна се занимава с параполитическа дейност, т.е. държи се повече като политик, държи политически речи, което е поредното доказателство, че не му е работата там, коментира Иванов.

Тази седмица се очаква проектозаконът за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт да влезе за обсъждане на първо четене в пленарната зала.

Христо Иванов припомни, че този законопроект вече е обсъждан в три парламента. Всички ние от управляващото мнозинство сме се явявали на избори и сме провели дебат с избирателите и пред избирателите, обещавайки, че специализираното правосъдие ще бъде закрито, и три пъти получаваме подкрепа от обществото за това, подчерта той. 

Законопроектът е одобряван многократно, посочи председателят на ПГ на "Демократична България". Но, по думите му, г-н Гешев е свикнал, че прокуратурата като каже "не може" и политиците се съобразяват. Това няма да стане този път, защото избирателите са ни възложили да ги закрием тези структури, категоричен е Христо Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай