Хората на Слави бесни за еврото, Каримански атакува кабинета

Странно е и мълчанието на "Възраждане", след като защитаваха тезите за еврозоната

Хората на Слави бесни за еврото, Каримански атакува кабинета | StandartNews.com

В декларация от трибуната на Народното събрание "Има такъв народ" изрази остро недоволство, че правителството днес обсъжда Национален план за въвеждане на еврото, без да уведоми коалиционните партньори в парламента.

В същото време в коалиционното споразумение е записано, че за въвеждането на еврото у нас управляващите ще проведат "мащабна разяснителна кампания", напомни от името на парламентарната група Любомир Каримански. Той поиска документът да бъде обсъден в Народното събрание.

"На днешното заседание на Министерския съвет е предвидена точка за приемане на Национален план на въвеждане на еврото в България. Странно е, че нито комисията по бюджет и финанси, нито в пленарната зала този план не беше представен. Да разбираме ли, че народните представители, така, както са разглеждали Националния план за възстановяване и устойчивост, не искат да разглеждат този план, който е много по-съществен, не само за правителството, но и за депутатите", попита председателят на бюджетната комисия.

"Странно е и мълчанието на "Възраждане", след като защитаваха тезите за еврозоната. Дали да не търсим обяснението за мълчанието им в едно гласуване преди 20 дни", намекна още Каримански.

И наблегна, че става въпрос за политически и икономически проект, който зависи от правителството, но и от законодателната роля на парламента, и е дори по-важен от плана за възстановяване.

"Надявам се, че коалицията и нашите коалиционни партньори не са забравили, че приемането на еврото се извършва след мащабна разяснителна кампания, както е записано в коалиционното споразумение", каза Каримански. Той подчерта, че няма внесен и анализ по темата.

"Ние от "Има такъв народ" бихме искали да обсъдим в Народното събрание заедно с депутатите Националния план за въвеждане на еврото. Ако вие не сте загрижени, които мълчите, ние сме загрижени", заключи Любомир Каримански.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай