Харалан Александров за фантазиите на президента

Бърка критиката с войната

Харалан Александров за фантазиите на президента | StandartNews.com

Повече ми дойде, почувствах се отблъснат. И сега си дадох сметка, че вероятно става дума за съзнателна или несъзнателна употреба. Това каза в "Офанзива с Любо Огнянов" социалният антрополог Харалан Александров за шествието пред паметника на Васил Левски, което определи като "пошло".

"Въпросът е как да се разграничат нормалните хора от варварите, от лумпените. Това се прави отдавна, има отношение към националните светини, Левски е повече от герой, той е със статут на светец, и някои се самопровъзгласяват за собственици на култа към Левски", каза още Харалан Александров във връзка с организатора на партийното шествие на 19 февруари.

"Това е тази перверзия на ченгетата, която станаха капиталисти, и сега се опитват да приватизират наследството и бъдещето на народа", продължи Харалан Александров.

За Румен Радев той каза, че не "можеш да заставаш до маргинали".

"Познавам хора, които харесваха Румен Радев и считаха, че той ще е президентът,  който ще стабилизира и нормализира управлението в тази страна, вече са разочаровани. Имаше много по-високи очаквания към него, защо го прави, това е друг въпрос.

Радев конструира своя публичен образ на боец на фронта, и обърква критиката с войната - това е негова грешка, свързвам го с неговата фантазия за боен опит - там хората се обучават така, но светът е по-сложен от един фронт", сравни военната среда с политическата реалност.

За присъствието в Москва на Радев на парада за 75 г. от края на Втората световна война, Харалан Александров каза: "Появата на Макрон там прави приемливо присъствието на президента Радев на 9 май в Москва, защото останалите там са васали".

"Всяко действие, всеки код, особено ако е набъркана Русия, която е в несекваща пропагандна война срещу България, която въздейства силно и върху здравето на хората - объркването е нещо крайно нездравословно на общото психично здраве", е диагнозата на Харалан Александров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай