Хамид: Държавата трябва да се гради наново

ДПС има своята програма и приоритети, ще ги предложим на всички политически сили, каза зам.председателят на ПГ на ДПС

Хамид: Държавата трябва да се гради наново | StandartNews.com

Това са най-важните избори от 1989 г. насам.  След 10 г. управление на ГЕРБ държавата е разграден двор, институциите не работят и трябва да се гради наново. Това заяви Хамид Хамид пред Нова тв. Никой не може да ни обвини, че сме поддържали това управление през годините. Там, където сме подкрепили управляващите, е било заради нашите евроатлантически ценности или нашите идеи, каза Хамид, зам.-председател на ПГ на ДПС.

Той припомни предупрежденията на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, който още през 2009 г. заговори за мутризация на България.

Не е тайна, че през всичките години се измислят митологеми за ДПС и се заявява, че няма да се работи с Движението, но после ни молят: Хайде, моля ви, да ни подкрепите. ДПС обаче си има принципи, подчерта Хамид.

Той разказа за разговор със свой познат, който попитал кого устройва датата 28 март за изборите. И си отговорил - само ГЕРБ. Може би има нещо орташко с този, който я е предложил, казал познатият. "От тогава този разговор ме човърка", каза Хамид.

Промяната в нашето отношение към президента дойде след като войната по върховете блокира институциите, каза още Хамид. Тогава поискахме оставки и то не само на него, защото заради постоянните скандали държавата не можеше да работи, допълни той.

Постоянното насаждане на езика на омразата, безразборното харчене на средства, принизяването на институциите до нулата унищожават демокрацията. Така Хамид коментира какво означават думите на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ "Вирусът ГЕРБ унищожава свободата и демокрацията".

ДПС има своята програма и приоритети, ще ги предложим на всички политически сили и ще видим с кого ще имаме приближаване на позициите. Политиката е занимание на възможното и реалното, каза още Хамид.

Българското общество е достатъчно зряло, че да не опорочи изборите до степен, че да не бъдат признати, посочи още зам. председателят.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай