Хаджигенов нападна здраво Радев. 10 въпроса

Мощна атака по горещи теми към президента

Хаджигенов нападна здраво Радев. 10 въпроса | StandartNews.com

Николай Хаджигенов от "Ние идваме!" отправи 10 въпроса към президента Радев във връзка с днешното му изказване:

1.      Ако управлявахте само БСП и България изпрати оръжие на опожарената Украйна, щяхте ли да напуснете коалицията, за да оставите страната ни без правителство и без работещ парламент по време на криза?

2.      Поименно кого визирате като „милитаристи“, „шарлатани“ и „хора без собствено мнение“?

3.      Бихте ли помогнал на Украйна, виждайки агресията, смъртта и разрушенията в нападнатата страна, без да са Ви помолили от ЕС и НАТО? Има ли такава молба от алианса и съюза?

4.      Откривайки географското положение на България, на какво разстояние от конфликта са Румъния, Молдова, Полша, Литва, Латвия, Естония, Словакия, Унгария?

5.      Наличието на огромна историческа българска диаспора в Украйна не е повод Путин да спре бомбардировките, но е повод председателят на Асоциацията на българите в Украйна Антон Кисе да заяви, че голяма част от етническите българи в страната са на фронта и са без бронежилетки, а Украйна се нуждае от оръжие, за да се защитава, а не за да напада. Интересувате ли се от мнението на украинските българи?

6.      Обемът руски газ за Испания може да бъде констатиран и без посещение в страната, но изглежда късно е открит обема руски газ в България, защото Вашият служебен премиер, Вашият служебен министър на енергетиката и Вашият шеф на „Булгаргаз“ отказаха 2/3 от обемите евтин азерски газ. Ако смятате, че рисковете са били известни отдавна, това означава ли, че отдавна сте съдействали да останем без алтернативни доставки?

7.      Обсъждан ли е въпросът за противовъздушната отбрана и радарната система от Дуранкулак до София на Национален съвет за национална сигурност? Ако да, кога и какви мерки взехте като върховен главнокомандващ?

8.      Ако състоянието на изтребителната ни авиация и защитата на територията ни са в тревожно положение, по каква причина назначеният от Вас премиер, а впоследствие – военен министър, се противопоставяше на предислокацията на сериозни сили на НАТО на наша територия, твърдейки, че след време ще подготвим наш батальон, ще попълним само липсващите ресурси и ще допуснем само българско командване?

9.      Как като президент на Републиката оценявате информационната война срещу страната ни, засиленият шпионаж и поведението на руския посланик в София?

10.  Г-н Радев, чия територия е Крим?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай