Хаджигенов посочи вълшебната пръчица на Борисов

Подслушвани са били 82-ма политици, 1/3 от тях са от БСП, твърди съпредседателят на партията „Изправи се! Мутри вън!

Хаджигенов посочи вълшебната пръчица на Борисов | StandartNews.com

82-ма политици са били подслушвани у нас, като 1/3 от тях са от БСП. Това обяви в интервю за Нова тв адвокат Николай Хаджигенов, съпредседател на коалицията „Изправи се! Мутри вън!". СРС-та са били прилагани както по време на протестите, така и преди изборите, твърди Хаджигенов. Според него разрешения за подслушванията са издавани от Специализирания наказателен съд.

По думите му със сигурност и самият той е сред подслушваните политици. „Работили са три служби – ГДБОП, ДАНС и "Вътрешна сигурност". Всеки мобилен оператор има служител по сигурността, който държи топли отношения с ДАНС и ГДБОП. На подслушването му е придадена формална законност", каза Хаджигенов.

„Откакто ГЕРБ са на власт, всички руски служби живеят у нас необезпокоявано. Кои са руските шпиони – тримата български полковници ли? Това е смешна история. Димитър Георгиев беше личната вълшебна пръчица на премиера Борисов – щраква с пръсти - подслушване, щраква с пръсти - шпиони. Тази лична вълшебна пръчица трябваше да си отиде", заяви адв. Хаджигенов. Той коментира новия председател на ДАНС - Пламен Тончев.

„Нямам представа дали това е правилният човек за позицията, но съдейки по служебната му биография, той е достатъчно компетентен", заяви Хаджигенов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай