Хаджигенов: Кабинет ще има. С третия мандат

Кабинетът на ИТН трябва да се гласува, не може да се оттегли, каза юристът

Хаджигенов: Кабинет ще има. С третия мандат | StandartNews.com

46-ото Народно събрание ще излъчи правителство. Това категорично заяви зам.-председателят на "Изправи се БГ! Ние идваме" адв. Николай Хаджигенов пред БНР.

На въпрос - ще излъчи ли 46-ото Народно събрание правителство, той отговори: "Разбира се".

"При втория мандат нещата са ясни. При третия - при който и да отиде, трябва да положи максимални усилия да състави правителство, за да покаже на хората, че има и друг начин - умният начин", каза Хаджигенов.

"Ходът на ИТН е един от възможните сценарии, които предвиждахме. Слави хвърли емоционално играчките и каза, че повече няма да си играе с нас. Извън тези емоционални детски реакции подобно изявление няма правна стойност. Възможността за връщане на мандата за правителство приключи в миналия петък. След като Указът на президента е внесен в деловодството на Събранието и е насрочено гласуване за утре, то кабинетът трябва да се гласува", каза адвокатът. Малко по-рано днес Пламен Николов депозира в Народното събрание и в Президентството писмо с отказ от съгласие да бъде гласуван като премиер.

Николай Хаджигенов коментира и подкрепата на "Има такъв народ" за подкрепа на президента Румен Радев з автори мандат: "Това е интересен конфликт. До онзи ден не харесваха правителството му, а сега изведнъж го подкрепят".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай