Събота,

Хаджигенов: Дончева поиска, но й бе отказано

От: Стандарт -
Хаджигенов:  Дончева поиска, но й бе отказано
A
A
A

Правенето на коалиция е пазарлък. Това заяви в студиото на "Денят започва" по БНТ Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън". Той коментира повторното участие на лидера на "България 21" Татяна Дончева в политическата формация на изборите на 11 юли.

Уточни, че това, което е поискала Дончева, й е било отказано, но въпреки това тя остава в коалицията.

"Правенето на коалиция е вид пазарлък. За съжаление, понякога излиза от рамките на нормалното или поне от моето разбиране за нормалност, но това е мой проблем", заяви Николай Хаджигенов.

Според него промяна в коалицията "Изправи се! Мутри вън" няма.

"Това, което е поискала в БСП и беше озвучено от г-жа Нинова, беше поискано и при нас. Тя беше в коалицията и предишния път. Това, което направихме сега, е че репликирахме коалицията. Отново. Без никаква промяна, положителна, в никаква посока. Това, което беше, това е и сега - нищо повече.И да не пречи. Търгашите и не само в политиката, искат всичко. Наша работа е да не им дадем", коментира Хаджигенов.

Премахването на политическите противници, спирането на кражбите в различни отрасли е очевидна цел, коментира още Хаджигенов.

"Да обясниш на някакви хора, че има по-важни неща от тяхното лично щение, от тяхното лично его или от техните лични мечти, е сложен процес. Това се видя между другото и в 45-ото НС. За да се случи нещо смислено и градивно в името на народа и в ползата на народа трябва да се направи нещо друго - да загърбиш дребните си лични интереси или по-едрите си политически интереси. Това е причината и за провала на 45-ото НС - не можаха да ги загърбят", заяви той.

По темата за подслушванията, Хаджигенов заяви, че от прокуратурата не очаква нищо смислено и очаква да върши това, което е вършила досега - "да крие управляващите и да крие собствените си далавери". Според него, служебният вътрешен министър е дал сериозна заявка това да спре.

"Този тип подслушвания са престъпления. Същевременно на тях им е предадена формална законност. Това е огромен проблем у нас, огромна част от СРС-ата работят по този начин. Сигурно е, че има разрешение за подслушванията", допълни съпредседателят на коалиция "Изправи се! Мутри вън!"

По думите му, в страната се крадат милиарди и това е налице в различни отрасли, сред които енергетиката, земеделието и спорта. Заради пандемията от коронавирус положението се е влошило.

"Ще ви дам пример как се краде в спорта - с едни и същи документи се участва във всички възможни програми плюс се отчита директното финансиране на спортната федерация и това е за всеки един спорт без изключение", коментира Хаджигенов.

Като приоритет в полтическите си цели Хаджигенов постави на първо място спирането на кражбите. Друг приоритет е връщането на инвеститорите, което ще стане като се осигури правосъдие и справедливост, което е сред основните цели на коалиция "Изправи се! Мутри вън!".

По думите му, съдът е сравнително добре работеща институция и има нужда от "фини настройки" в законодателството по определени теми. Прокуратурата обаче има нужда от огромна реформа, която не е извършвана от създаването ѝ.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички