Каримански разкри какво ще прави ИТН. Кабинет или избори?

Хвана Асен Василев в лъжа

Каримански разкри какво ще прави ИТН. Кабинет или избори? | StandartNews.com

ИТН ще подкрепи бюджета в неговата социална политика. Това заяви пред бТВ Любомир Каримански, председател на комисията "Бюджет и финанси" в НС. Той бе категоричен, че никой не му е искал оставката от най-важния пост в Народното събрание.

"Мостовете не са прекъснати. Вярвам на нашите депутати и единственото. Бюджетът трябва да влезе след гласуване, тъй като няма 24 часа от момента на входирането му в парламента”, уточни той.

"Ще съдействам с каквото мога. Няма да затрудня никого и ще го подложа на гласуване. Не е моментът все още за нови избори. Вижте колко преди нас има, за да дойде наш мандат. Най-социалната част от бюджета ще е приета. Гласуваме параграф по параграф", допълни той. 

"Направено е внушение. Парите, които са необходими за стари задължения за изграждане на пътищата от 2020 година са 1 млрд. ", уточни той.

"Вчера беше казана още една неточност. Петков каза, че се съмнява, че Рашков може да се справи и да уволни 7000 души заради което му трябва друг министър", каза Каримански. "Ние никога не сме казали "не" или "да" за КПОНПИ", подчерта той.

"Не сме водили разговори с Радев да ни даде мандат. Извадете стенограма от гласуването на бюджета февруари месец, вижте какво е обещал Асен Василев и кажете кой лъже", завърши Каримански. 

"Ние нямаме много варианти, вървим към опозиция. Не бихме подкрепили предложени кандидати за министри от ПП. Има обществени поръчки от електронното управление, които са изготвени за определени фирми", заключи Каримански.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай