Понеделник,

Караянчева: Президентът има вина за ниския рейтинг на парламента

От: Администратор -
A
A
A

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изрази недоумение от констатацията на президента Румен Радев, че парламентарната република е атрофирала. В извънредно изявление тя показа, че възприема думите му като "обида, от черна по-черна". "Защото мнозинството защитава правителството ли?", попита за причината Караянчева. И напомни на президента, че няма нищо по-естествено от това мнозинството да одкрепя кабинета, който е излъчило.

"Катастрофичното говорене, изглежда, е предпочитан похват. Президентът говори за председателството като алиби на бездействие по болните теми. Толкова тънко прикрит израз на раздразнение заради силната европейска подкрепа на правителството! По-добре да го беше казал направо!", възкликна Караянчева.

Тя обвини и държавния глава за ниското доверие на Народното събрание. "В голяма степен се дължи и на грубите и непремерени нападки на държавния глава, който по конституция трябва да води диалог, а не да раздава обидни квалификации", заключи председателят на Народното събрание.

/Неотдавна социологическо проучване показа, че Румен Радев е политикът с най-висок рейтинг в страната./

„В годишния си отчет той говори за критичен период от развитието на България, за опасност от суспендиране на демокрацията и отменяне на обществения дебат за Председателството като алиби за бездействие по болните теми", продължи Караянчева. - Естествено мрачната картина веднага беше подсилена от обвинения към Брюксел - в безразличие и липса на разбиране и съдействие. Толкова тънко прикрит израз на раздразнение заради силната европейска подкрепа за правителството - по-добре да го беше казал направо", заяви тя.

Тагове:

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички