Каракачанов: В Скопие се самозабравят

Македония фалшифицира историята и натрапва някакъв език, не само на тяхна територия, но и на наша, каза вицепремиерът

Каракачанов: В Скопие се самозабравят | StandartNews.com

Скопие се самозабравят. Празниците в Македония са шизофренични. Повече от година и половина работя, за това да има нормален договор между нас и Македония. Най-важната държава за нас е Македония по множество причини. Това заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов в сутрешния блок на БНТ.

"Македония фалшифицира историята и натрапва някакъв език, не само на тяхна територия, но и на наша. В гърба на България се забиват сърбоманските ножове. Имаме против да налагат историята си с фалшификации и сила", каза още той. 

"Не могат да твърдят, че Цар Самуил, Гоце Делчев, Братя Миладинови, Димитър Талев и още много фигури не са българи. Те дори не приемат личностите от доказаните документи", допълни министърът на отбраната. 

"В Македония си мислят, че ние ще отстъпим от нещо и обратното. Обаче не ние фалшифицираме историята. Историята няма как да компромисно решение. Истината е, че ако искаш да бъдеш партньор с някой, не можеш да си правиш сметката да го заобиколиш и изиграеш", коментира Каракачанов. 

"Европейска ценност е да не крадеш историята на комшиите си. Ние не им откраднахме нищо и никога не сме се бъркали в държавата им", разкри вицепремиерът. 

"В коалицията не правихме компромиси, но изхарчихме много нерви. Проблемът беше, че не намирахме правилния тон за диалог, но никой не направи компромис, с който да се срамува в бъдеще. Трябваше по-активно да се работи за гражданските доходи", завърши Красимир Каракачанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай