Карадайъ каза кога ще дойде новото начало в Разград

Лидерът на ДПС пред младежи: ДПС е семейство

Карадайъ каза кога ще дойде новото начало в Разград | StandartNews.com

Новото начало ще дойде в Разград, когато изберем Хабибе Расим за кмет на общината. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в областния град. Той призова всички да гласуват с номер 57 за Расим и листата на ДПС в Разград.

Крайно време е и в община Разград да дойде новото начало, призова Карадайъ.

Другите партии правят политика на конфронтация и разделение, ние в ДПС правим политика на обединението. Дойде време и Разград да се обедини, а за обединение говори само ДПС, категоричен бе лидерът на ДПС.

Просперитет има в обединеното общество. В основата на нашата партия е толерантността и заедността. Така се създава и ДПС. Когато нашият почетния председател д-р Ахмед Доган създава ДПС през 89-90-а година казва: „Не на реваншизма, не на конфронтацията”. Нашата философия за правене на политика няма да е омразата, конфронтацията и противопоставянето, нашата философия ще бъде толерантността и заедността, припомни Мустафа Карадайъ.

В нашата Родина България ние ще направим така че всеки един гражданин да бъде горд със своята идентичност и произход. Това е българският етнически модел, основан на философията на толерантността и заедността. Неговият архитект е д-р Ахмед Доган, каза още Карадайъ.

С номер 57 ще гласуваме, за да загърбим политиката на конфронтация и омраза, ще гласуваме за ново начало в правенето на политика, основана на обединението и в община Разград, заяви Мустафа Карадайъ.

Ще гласуваме с номер 57 за истинското прилагане на българския етнически модел и истинското прилагане на заедността в България. Всички да се чувстваме еднакво горди и достойни граждани на нашата Родина България, такива каквито сме. Без да има асимилиране на другия. Всеки да отстоява своята идентичност, да бъдем горди и достойни граждани и заедно да работим за нашата Родина България, обобщи Карадайъ.

В Разград Мустафа Карадайъ имаше и среща с младежи. ДПС е семейство. Ние сме най-стабилната партия, защото имаме корени, ценности и дисциплина, каза на младите лидерът на ДПС.

И ги попита дали знаят какво означава възродителен процес в България? Това не е възраждане към наука, изкуство, култура, образование, традиции, а е опит за насилствена асимилация на малцинствата, цинично наречен „възродителен процес“, заяви Карадайъ. И разказа на младите хора историята на ДПС.

Трябва да знаем историята, за да си извлечем поуките и уроците от нея, за да можем да градим бъдещето си. Ако не можем да си извлечем уроците от историята, в коя среда ще градим бъдещето си? Какво бъдеще ще градим, за бъдещите поколения, продължи с въпросите Карадайъ.

Той разказа за последния цикъл от опитите за насилствена асимилация у нас. Той започва през 1964 г. и продължава до 1989 г. Лидерът на ДПС акцентира на въстанието в Рибново и обясни как тогавашната комунистическа власт е спряла временно насилствената асимилация. Но не защото я е осъдила като насилствен, нечовешки акт, а защото упрекнала местната власт, че не е достатъчно подготвена, за да я извърши докрай.

През 64-та година жертвите бяха в Гоце Делчевския регион, основно Рибново, 72-а година жертвите бяха в Барутин, 73-та - в Бунцево, Корница, Лъжница, Брезница, през 1989 година жертвите бяха в Каолиново, Тодор Икономово, Климен, Кус, каза Карадайъ.

През януари 1985 г. днешният ни почетен председател д-р Ахмед Доган създава нелегална организация с мотото „борба без оръжие“, припомни Мустафа Карадайъ. През юли 86-а година политическите лидери на нелегалната организация са разкрити и вкарани в затворите. Но д-р Доган продължава борбата от затвора.

89-та година със стартирането на мирните майски протести властта беше изненадана и пак изкара танковете и калашниците срещу нас, продължи лидерът на ДПС.

Минахме през насилствено отнемане на имената ни, дадохме свидни жертви, посочи Карадайъ. Той припомни и експулсацията на над 360 000 български граждани, прогонени за 2 месеца и половина от страната ни.

Службите в цял свят очакваха междуетнически конфликт в България, когато 89-а година не допускат на кръглата маса нашите политически ръководители, за да поставят въпроса за връщането на имената, за изповядването на религията, за свободното говорене на езика ни, за културата и традициите ни. Но д-р Доган каза: НЕ на реваншизма. И на 4 януари 1990 г. създават днешното ДПС, каза Мустафа Карадайъ.

В цял свят е познат българският етнически модел за решаване на междуетнически конфликти. Единственият конвертируем политически продукт на държавата е българският етнически модел, чийто архитект е д-р Ахмед Доган, категориен бе Карадайъ.

Ние сме различна партия. Останалите парти възникват на основата на омразата и конфронтацията - основно срещу нас. Влизат на терена на политиката, стигат  до властта, но слязат ли от нея, изчезват от политическия терен. ДПС е единствената стабилна партия вече 33 години, защото има своя ценностно-идеологическа база и основа. И това е философията на толерантността и заедността, подчерта Карадайъ.

Той се обърна с призив към младите хора: „Ние се учим, трябва да бъдем най-образованите,  най-подготвените, да сме винаги една крачка пред останалите”.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай