Карадайъ: Жертви и палачи се помириха!

Лидерът на ДПС каза какво трябва на политическите сили сега

Карадайъ: Жертви и палачи се помириха! | StandartNews.com

Засега сме опозиция, нужен е диалог, Борисов може да има и план Б. Разговорите трябва да прераснат в диалог. Нормалността, за която призоваваме, се осланя на диалога. Това каза в кулоарите на Народното събрание лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Ако ДПС участва в мнозинството, ще направим така, че дневният ред на хората да е и дневен ред на Народното събрание. Чухме в лидерските разговори между “жертви и палачи”, че са си простили, но не видяхме г-н Рашков на тази среща", каза още Карадайъ.

Ние ясно сме заявили, че има множество кризи, те се задълбочиха, но шапката на всички тези кризи е политическата, тя минава през диалог. Ние заявихме и поехме ангажимент, че ако ДПС участва в мнозинството в НС ние ще направим, така че дневният ред на обществото да стане дневен ред на НС и на бъдещия редовен кабинет”, каза още лидерът на ДПС.

„Имаме готовност да говорим с всички, в 49-то НС следим разговорите между първите две парламентарни групи. Ние засега не сме канени да участваме в това оформящо се мнозинство между първите сили и затова засега сме опозиция. Виждаме разговори, искаме да стигнем до диалог, стигнем ли до диалога, ще има нужда от ДПС”, добави Карадайъ.

На въпрос как ще коментира анонсирания от Борисов план Б за съставяне на кабинет, лидерът на ДПС отговори: "Питайте Борисов!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай