Карадайъ в Деня на Левски: Нужно е спасително обединение

Лидерът на ДПС с пост във Фейсбук

Карадайъ в Деня на Левски: Нужно е спасително обединение | StandartNews.com

Времето повелява да се обърнем към заветите на Левски честно, открито и отговорно. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ с пост във Фейсбук по повод 185 години от рождението на Васил Левски. Днес повече от всякога е нужно обединение, спасително обединение, категоричен бе Карадайъ.

Ето целия пост на Мустафа Карадайъ:

Днес отбелязваме годишнина от рождението на Левски и Времето повелява да се обърнем към неговите завети честно, открито и отговорно. Няма как да не отбележим, че думите на Левски звучат актуално и днес, а животът и делото му са пример за вдъхновение и образец за подражание – за чиста и свята република, всеотдайна работа в полза на обществото, живот, отдаден на народа, в името на Свободата.

Думите му са послания, които трябва да приемаме с благодарност и да се опитваме да ги осмисляме ежедневно, да ги ползваме като вътрешен компас за ценностната си ориентация.„Целта ни в Българско е братство с всекиго, без да гледаме на вяра и народност; ръката си подаваме всекиму…“

„За Отечеството работя, байо! Кажи ти моите и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно.“

Няма как да не се вдъхновяваме от тези думи и да не претегляме собствените си дела през тази призма! Няма как да не си даваме сметка каква ценност е свободата и колко много се изисква от нас да живеем в свободна и демократична държава.

„Времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме.“Надскочил епохата си, осмислил съществованието си, Левски ни е завещал идеалите за свобода и равенство, за човечност и истинско служене на народа. И ни е показал нещо много важно – за да има свобода и демокрация, трябва да сме активни и винаги да помним, че по-добрият живот зависи от всеки един от нас и от общите ни усилия в заедност!Днешният ден е натоварен с много символика.

Получаването на мандат изисква мъдри и отговорни решения. Независимо дали ще бъде реализиран или ще бъде върнат, отговорността е пред народа. Народът иска политиците да спрат да го лъжат и да спрат обедняването, народът очаква истинска работа за по-добър живот. Разделянето и противопоставянето отнемат от енергията на народа и го правят слаб.

Днес повече от всякога е нужно обединение, спасително обединение!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай