Четвъртък,

Карадайъ скастри Промяната: Спазвайте Конституцията

От: Агенция Стандарт -
1454
Карадайъ скастри Промяната: Спазвайте Конституцията
A
A
A

Спазвайте Конституцията и законите в страната. Не приемайте лобистки закони! С тези думи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се обърна към депутатите от „Продължаваме промяната”.

Той настоя точка втора от дневния ред на парламента за тази седмица да отпадне. Тя е внесеният от Владимир Табуров („Продължаваме промяната”) законопроект за промени в Закона за енергията от възобновяеми източници.

Управляващото мнозинство реши да гледа него, вместо предложения от ДПС законопроект, с който необоснованата и непредвидена печалба на ВЕИ и държавните предприятия за производство на ток се преразпределя в помощ на бизнеса, общините, училищата, детските градини и старческите домове, за да се справят в кризата.

Предложението, което направи г-н Рамадан Аталай – да гледаме и закона на ДПС, не се прие. А проектът ни е внесен на 31.03.2022 г., каза Карадайъ.

И припомни, че по правилник и според практиката на Народното събрание, когато има различни законопроекти за промяна на един и същи закон, на първо четене се разглеждат заедно.

Само че този лобистки закон, който обслужва частни интереси, е внесен на 11 март и на първо четене е приет на 21 април. След като вече е бил налице и друг законопроект, който за разлика от този решава проблемите на българските граждани и бизнеса в тази кризисна ситуация. Резултатът какъв е? Лобистките закони получават бърза писта в нарушение на правилника, категоричен бе Карадайъ.

Нека Конституцията и законите на страната да важат и най-после да започнат да се прилагат, призова Карадайъ.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички