Карадайъ събуди парламента! Иронията с Кирил Петков

Лидерът на ДПС за пореден път засече премиера в оставка

Карадайъ събуди парламента! Иронията с Кирил Петков | StandartNews.com

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ взе на подбив премиера в оставка Кирил Петков. Повод за шегата му бе поредният гаф на министър-председателя пред медиите, съобщи .Блиц.

Във вторник Петков гръмко обяви, че вътрешният министър в оставка Бойко Рашков е „литмус”.

По време на дебатите от парламентарната трибуна Карадайъ захапа премиера.

„Подкрепата за създаването на предложената временна комисия ще бъде своеобразен турносол... Не разбрахте, г-н Ненков, турносол или, ако мога да позволя да цитирам класика на българския език г-н Кирил Петков, това е литмус, а на български език се казва лакмус.

Та, подкрепата за създаването на временна комисия ще бъде своеобразен турносол, литмус, лакмус за искреността на политическите партии, представени в 47-ото НС дали желаят да бъдат установени истинските свързаности с Руската федерация и руски капитали на български политици и други политически представители.

Впрочем, преди малко, при гласуването на временната комисия за „Лукойл” видяхме, че лозунгите и декларациите на управляващите са едни, но действията им са обратни. Можем да видим техните изказвания и да проверим в стенограмата тяхното гласуване”, заяви той.   

Новата думичка, която измисли Карадайъ, успя да предизвика усмивка по лицата на двама от колегите му от ГЕРБ - Александър Ненков и Даниел Митов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай