Карадайъ разкри играта на ПП-ДБ, какво готвят

Заявявали са само с кои няма да правят нищо и не искат никаква подкрепа

Карадайъ разкри играта на ПП-ДБ, какво готвят | StandartNews.com

Не е новина, че „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“ са заявили, че няма да подкрепят първия мандат. Това коментира пред репортери в парламентарните кулоари председателят на парламентарната група на ДПС Мустафа Карадайъ.

Те от началото го заявяват, но тяхното продължение е по-интересно и никой не им обръща внимание на тяхната идея, на това, на което се нагледахме последните 30-40 дена, коментира той. Те казват: „ние няма да подкрепим първия мандат, но с втория мандат ние ще предложим правителство на малцинството“, за което те очакват някаква подкрепа явно да се случи това правителство, добави Карадайъ.

От друга страна, отбеляза той, заявявали с кои няма да правят нищо и не искат никаква подкрепа.

Дори да има предсрочни избори, структурата на Народното събрание ще бъде сходна с тази на последните пет, заяви още лидерът на ДПС.

"Българският народ казва на политиците - изпращаме ви там с разум, отговорност и в диалог да сформирате отговорно мнозинство, което да се занимава с дневния ред на хората", посочи той.

Карадайъ коментира и, че "скандалът в прокуратурата е резултат от дългогодишни причини, които наблюдавахме на обществено-политическия терен". Припомняме, че главният прокурор Иван Гешев и заместникът му Борислав Сарафов взаимно си поискаха оставката.

„Законодателната власт не функционира и не може да излъчи изпълнителна власт. Различните власти се опитват да овладяват другите власти, както се случва със съдебната”. По думите му трябва да се търсят причините за този процес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай